logobali

©Luboš Liška FOX
krchleby@krchleby.cz



Fotbalové utkání roku 2002

Den před finálovým zápasem MS 2002 se v Krchlebech na zeleném trávníku rovněž odehrálo jedno fotbalové drama. Tým herců, divadelních a filmových osobností - FC Pražský Nářez - přijel už podruhé do Krchleb, aby udělal to, co se mu v roce 2001 nepodařilo. Porazit tým StarŠ Krchlebský Samet.

aktéři

Všichni kdo nastoupili ...

Trenér mužstva, pan Alois Švehlík, byl bohužel nemocný a tak předal trenérské žezlo z poloviny majiteli týmu Ivanovi Řezáčovi a z poloviny kapitánovi mužstva Ivanovi Trojanovi. FC Pražský Nářez nastoupil v této sestavě: v brance Michal Dlouhý, v poli Ivan Trojan, Marek Taclík, Radek Žádník, Jarda Odložilík, Jarda Petrbok, Marek Polinec, Honza Padevět, Pavel Řezníček, Marek Brych, David Ondříček, David Novotný, Lukáš Hlavica, Tomáš Pavelka, připraveni mezi diváky byli Kamil Halbich a Bob Jaškov.

předávání

Předávka Krchlebských koláčů.

StarŠ Krchlebský Samet postavil do brány Petra Vacíka a v poli hráli Láďa Doležal, Hynek Doležal, Luděk Stauber, Patrik Roth, Bohouš Kouřil, Petr Stauber, Vašek Šamberger, Zbyněk Roth, Lojza Vendl, Josef Zahoř, Franta Macháček, Míra Soukup a Radek Laitl.

samet

Rozcvička hráčů SrarŠ Krchlebský Samet

Slavnostní výkop provedl pan Trojan senior s Trojanem juniorem, tedy s vnoučkem, zatímco Ivan Trojan už nervózně podupával na trávníku a od kopaček se mu pomalu začalo kouřit.

pantrojan

Pan Trojan senior s vnoučkem.

První půle byla vyrovnaná, místy předváděl FC Pražský Nářez parádní průniky. Brankář Petr Vacík byl ale na místě. Ivan Trojan na hřišti a Ivan Řezáč za lajnou hnali svůj tým do útoku. Touha dát gól byla zřejmá. Asi ve 30. minutě si ale na krásný centr naběhl Zbyněk Rott a hlavou překonal Michala Dlouhého, který byl na jeho umístěný míč krátký. StarŠ Krchlebský Samet vedl 1:0. Akce střídala akci a více jak dvě stovky diváků vidělo několik nádherných akcí. Do konce poločasu se ale už nic nezměnilo.

porada

Důležitá porada před druhým poločasem.

Zvrat přišel ve druhé půli. Krchlebskému Sametu se povedly dvě hezké akce po kterých padly 2 góly a FC Pražský Nářez se začal psychicky rozkládat. Kolektivní pojetí vystřídaly individuální akce, které však ke kýženému gólu nevedly. Krchlebský samet naopak předváděl svoji sametovou hru a než se kdo nadál chybělo do konce pohledného utkání 10 minut. Stav skóre byl 8:0 pro Krchlebský Samet. To už některým hráčům z FC Pražského Nářezu docházely síly a "nářez" se neodvratně blížil. Někteří diváci začali skandovat: "deset, deset" a není jisté zda to nebyli dokonce fanoušci FC Pražského nářezu.

bufet

Tady se točilo pivo, po kterém fanoušci FC Pražského Nářezu křičeli: "deset, deset".

Jenomže tak špatně hráči FC Pražského Nářezu zase nehráli. Krchlebský samet už branku nedal. Naopak, asi 5 minut před koncem utkání korigoval FC Pražský Nářez konečné skóre na 8:1. Výše skóre, ale zdaleka neodpovídalo předvedené hře. Ta byla do poslední minuty vyrovnaná a "koukavá". Ale nářez to byl, marná sláva! Tak co kluci z FC Pražského Nářezu, těšíte se na příští rok?


zpět na úvodní stránku