logobali

©Luboš Liška FOX
krchleby@krchleby.cz



Krchlebské bigbítové léto 3.8. 2002

Den před bigbítovou sobotou, byl plánovaný "Dětský den". Nakonec ale bylo divadlo, kde děti i dospělí s úžasem sledovali divadélko zahrané loutkami a jedním hercem. Bohužel jsem to nestihl tak nemohu víc napsat.
3.8. pak vypuknul bigbítový festival.
První kapela - MIRIKINA.
Kultovní muzika, kapela nehraje zrovna bigbít, ale své příznivce si i na bigbítovém létě našla. Zajímavé texty, zajímavá hudba. Na tanec to ale nebylo, tak se zatím jen poslouchalo. I lidí bylo tak kolem 150. Jarda Šimandl také přivítal nejstaršího návštěvníka, pana Stacha - 86 let.
Druhá kapela - MOKRÁ ČTVRŤ. Z "Plzeňáků", kteří začali hrát nejdříve jenom po hospodách a klubech se po dvou letech (myslím) stala skvělá kapala, která hraje jak svoje věci tak převzatý a myslím, že byla docela překvapením. V závěru když to kluci rozjeli, se už začalo tancovat. Zajímavé bylo, že na parketu trsalo asi 30 holek a jeden sjetej "hášišák" alias Satan. Prostě holky to umí vždycky víc rozjet než chlapáci, kteří víc páskujou.
Třetí kapela - BEATLES REVIVAL nezklamali a dál to rozjížděli. To už se do kruhu holek přimotal i nějakej ten muž a začalo bigbítový léto na plný koule. Láďa točil skvělou desítku, Vlasta pekla čupr vuřty a Beatles to rozjížděli na pódiu. V té době bylo na parketě tak 150 lidí a další dvoustovka poslouchala. Zábava v Poděvousích, přejezd přes rybník v Kvíčovicích a několik fotbalových turnajů s následným "posezením" sehrálo svoje asi i při návštěvnosti, ale lidi pořád přicházeli.
Čtvrtí nastoupili kluci z kapelyINTIMNÍ ŽIVOT. Kapela, která skvěle nahradila holky z kapely TAO. Rozjezd pokračoval. Chci ještě říct, že kdo bude mít možnost kupte si CD Intimního života stojí to za to. Lidí už bylo asi 400 (včetně volných vstupenek a VIP) a setmělo se. Začínal skvělej večer, kdy jsem už poslouchal jenom hudnu a pil pivo.
Jako předposlední vlítnul na pódium PRECEDENS. Klasika a dobrá muzika co dodat. Jelo se dál a nikdo se ničeho nebál. Bohužel ani Jegermaistra. Jarda měl původně vyhlásit půlnoční přestávku a všichni měli jít na rybník Čermák za účelem noční koupele, jenomže se hrálo dál.
Poslední nastoupil WELL BLOUD a pařba pokračovala. Jak jsem tak nesměle sledoval, bavili se všichni. Jak místní, tak cizí. Krchlebácí, Plzeňácí a Pražácí, kmáni i páni, nomoušové, hérci i hérečky.
A celkový sčot posluchačů: asi 450. Platících bylo asi tak 300 a tak se snad podařilo pořadateli akce Jardovi Šimandlovi pokrýt náklady. Jinak mu patří dík, že takovou akci v Krchlebech zorganizoval.Asi ve dvě ráno byl bigbítu konec.

Šel jsem se vykoupat a říkal si: "počasí vydrželo a bigbít byl super. Tak zase za rok?"


09

NO A NAKONEC JSME MOHLI UŽ JENOM ...



zpět na úvodní stránku